Короткий опис(реферат):
У роботі представлено доцільність та рекомендації фахівців у сфері дієтології й здорового харчування щодо вегетаріанства у практиці спортивної підготовки. Встановлено, що враховуючи постійне зростання поширеності вегетаріанства серед населення, цей процес охоплює поступово і практику спортивної підготовки. За результатами досліджень підкреслено важливість розуміння допущення вегетаріанства як основи раціону харчування спортсменів, його опосередкований вплив на функціональний стан та спортивний результат у майбутньому.
Бібліографічний опис:
Лукасевич, І. І. Екотрофологічні підходи до системи харчування спортсменів-вегетаріанців / І. І. Лукасевич, Н. А. Склярова, Л. В. Забірченко // Актуальні питання фізичного виховання, спорту, здорового способу та якості життя різних верств населення : збірник тез II Всеукраїнської науково-практичної конференції (м. Харків, 22 березня 2024 р.). ─ Харків : Національний аерокосмічний університет імені М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут», 2024. ─ С. 326-328.