Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Лукасевич І. І. | |
dc.contributor.author | Склярова Н. А. | |
dc.contributor.author | Забірченко Л. В. | |
dc.date.accessioned | 2024-05-14T09:02:50Z | |
dc.date.available | 2024-05-14T09:02:50Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.udk | 796(063) | |
dc.description | Лукасевич, І. І. Екотрофологічні підходи до системи харчування спортсменів-вегетаріанців / І. І. Лукасевич, Н. А. Склярова, Л. В. Забірченко // Актуальні питання фізичного виховання, спорту, здорового способу та якості життя різних верств населення : збірник тез II Всеукраїнської науково-практичної конференції (м. Харків, 22 березня 2024 р.). ─ Харків : Національний аерокосмічний університет імені М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут», 2024. ─ С. 326-328. | uk_UA |
dc.description.abstract | У роботі представлено доцільність та рекомендації фахівців у сфері дієтології й здорового харчування щодо вегетаріанства у практиці спортивної підготовки. Встановлено, що враховуючи постійне зростання поширеності вегетаріанства серед населення, цей процес охоплює поступово і практику спортивної підготовки. За результатами досліджень підкреслено важливість розуміння допущення вегетаріанства як основи раціону харчування спортсменів, його опосередкований вплив на функціональний стан та спортивний результат у майбутньому. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Актуальні питання фізичного виховання, спорту, здорового способу та якості життя різних верств населення : збірник тез | uk_UA |
dc.subject | вегетаріанство | uk_UA |
dc.subject | дієтологія | uk_UA |
dc.subject | нутриціологія | uk_UA |
dc.subject | раціон харчування | uk_UA |
dc.subject | спортсмени | uk_UA |
dc.title | Екотрофологічні підходи до системи харчування спортсменів-вегетаріанців | uk_UA |
dc.type | Report Abstract | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://reposit.uni-sport.edu.ua/handle/787878787/5495 |