Короткий опис(реферат):
Для оптимального харчування спортсменів високої спортивної майстерності потрібно харчуватися 4 і більше щодня. Кількість перекушування має становити 3-4 рази. Важливо щодня регулярно їсти одночасно, якнайбільше скоротити випадки нерегулярного харчування. При виборі їжі керуватися основними критеріями, такими як смакові якості, енергетична вартість, складові продукту, кількість вітамінів і мінералів, щоб продукти були натуральними, продукти відповідали б специфіці виду спорту. Для збереження здоров'я та підвищення спортивних результатів спортсмени повинні споживати достатню кількість рідин до тренування та під час її та після неї під час відновлення. У складі рідин має бути більша кількість спеціалізованих спортивних напоїв. Фактичне харчування має бути раціональним та збалансованим.
Бібліографічний опис:
Коротєєва, Ю. Ю. Покращення фізичної підготовки спортсменів-юнаків на основі корекції раціону харчування : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістра: за спеціальністю 091 Біологія, освітньою програмою «Спортивна дієтологія» / Ю. Ю. Коротєєва. ─ Київ : НУФВСУ, 2021. ─ 102 с.