Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Коротєєва, Ю. Ю. | |
dc.date.accessioned | 2023-04-21T09:45:12Z | |
dc.date.available | 2023-04-21T09:45:12Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.udk | https://reposit.uni-sport.edu.ua/handle/787878787/4480 | |
dc.description | Коротєєва, Ю. Ю. Покращення фізичної підготовки спортсменів-юнаків на основі корекції раціону харчування : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістра: за спеціальністю 091 Біологія, освітньою програмою «Спортивна дієтологія» / Ю. Ю. Коротєєва. ─ Київ : НУФВСУ, 2021. ─ 102 с. | uk_UA |
dc.description.abstract | Для оптимального харчування спортсменів високої спортивної майстерності потрібно харчуватися 4 і більше щодня. Кількість перекушування має становити 3-4 рази. Важливо щодня регулярно їсти одночасно, якнайбільше скоротити випадки нерегулярного харчування. При виборі їжі керуватися основними критеріями, такими як смакові якості, енергетична вартість, складові продукту, кількість вітамінів і мінералів, щоб продукти були натуральними, продукти відповідали б специфіці виду спорту. Для збереження здоров'я та підвищення спортивних результатів спортсмени повинні споживати достатню кількість рідин до тренування та під час її та після неї під час відновлення. У складі рідин має бути більша кількість спеціалізованих спортивних напоїв. Фактичне харчування має бути раціональним та збалансованим. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | НУФВСУ | uk_UA |
dc.subject | харчування спортсменів | uk_UA |
dc.subject | раціон харчування | uk_UA |
dc.subject | юнаки | uk_UA |
dc.subject | фізична підготовка | uk_UA |
dc.title | Покращення фізичної підготовки спортсменів-юнаків на основі корекції раціону харчування | uk_UA |
dc.type | Master's degree | uk_UA |