Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Крейдіна, А. В. | |
dc.date.accessioned | 2023-04-21T10:32:51Z | |
dc.date.available | 2023-04-21T10:32:51Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.udk | https://reposit.uni-sport.edu.ua/handle/787878787/4482 | |
dc.description | Крейдіна, А. В. Рівень вітаміну D у спортсменів-баскетболістів : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістра: за спеціальністю 091 Біологія, освітньою програмою «Спортивна дієтологія» / А. В. Крейдіна. ─ Київ : НУФВСУ, 2021. ─ 54 с. | uk_UA |
dc.description.abstract | Кваліфікаційна магістерська робота розкриває важливість рівня вітаміну D в харчуванні спортсменів. Вітамін D є нутрієнтом, який останнім часом привертає все більшу увагу в спортивному харчуванні. Він синтезується в шкірі і виробляється в організмі після впливу сонячного світла протягом 15-20 хв. Він також може засвоюватися через споживання продуктів, багатих білком, таких як яєчний жовток, риба та молочні продукти. Раніше було продемонстровано, що вітамін D є важливою поживною речовиною в гомеостазі кальцію. Однак останні дослідження продемонстрували, що вітамін D може сприяти сигнальній реакції генів, синтезу білка, синтезу гормонів, імунних реакцій, а також обміну та регенерації клітин. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | НУФВСУ | uk_UA |
dc.subject | вітамін D | uk_UA |
dc.subject | спортсмени | uk_UA |
dc.subject | баскетбол | uk_UA |
dc.title | Рівень вітаміну D у спортсменів-баскетболістів | uk_UA |
dc.type | Master's degree | uk_UA |