Короткий опис(реферат):
Кваліфікаційна магістерська робота розкриває важливість рівня вітаміну D в харчуванні спортсменів. Вітамін D є нутрієнтом, який останнім часом привертає все більшу увагу в спортивному харчуванні. Він синтезується в шкірі і виробляється в організмі після впливу сонячного світла протягом 15-20 хв. Він також може засвоюватися через споживання продуктів, багатих білком, таких як яєчний жовток, риба та молочні продукти. Раніше було продемонстровано, що вітамін D є важливою поживною речовиною в гомеостазі кальцію. Однак останні дослідження продемонстрували, що вітамін D може сприяти сигнальній реакції генів, синтезу білка, синтезу гормонів, імунних реакцій, а також обміну та регенерації клітин.
Бібліографічний опис:
Крейдіна, А. В. Рівень вітаміну D у спортсменів-баскетболістів : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістра: за спеціальністю 091 Біологія, освітньою програмою «Спортивна дієтологія» / А. В. Крейдіна. ─ Київ : НУФВСУ, 2021. ─ 54 с.