Рівень вітаміну D у спортсменів-баскетболістів

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Крейдіна, А. В.
dc.date.accessioned 2023-04-21T10:32:51Z
dc.date.available 2023-04-21T10:32:51Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.udk https://reposit.uni-sport.edu.ua/handle/787878787/4482
dc.description Крейдіна, А. В. Рівень вітаміну D у спортсменів-баскетболістів : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістра: за спеціальністю 091 Біологія, освітньою програмою «Спортивна дієтологія» / А. В. Крейдіна. ─ Київ : НУФВСУ, 2021. ─ 54 с. uk_UA
dc.description.abstract Кваліфікаційна магістерська робота розкриває важливість рівня вітаміну D в харчуванні спортсменів. Вітамін D є нутрієнтом, який останнім часом привертає все більшу увагу в спортивному харчуванні. Він синтезується в шкірі і виробляється в організмі після впливу сонячного світла протягом 15-20 хв. Він також може засвоюватися через споживання продуктів, багатих білком, таких як яєчний жовток, риба та молочні продукти. Раніше було продемонстровано, що вітамін D є важливою поживною речовиною в гомеостазі кальцію. Однак останні дослідження продемонстрували, що вітамін D може сприяти сигнальній реакції генів, синтезу білка, синтезу гормонів, імунних реакцій, а також обміну та регенерації клітин. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher НУФВСУ uk_UA
dc.subject вітамін D uk_UA
dc.subject спортсмени uk_UA
dc.subject баскетбол uk_UA
dc.title Рівень вітаміну D у спортсменів-баскетболістів uk_UA
dc.type Master's degree uk_UA


Файлы в этом документе

Данный элемент включен в следующие коллекции

Показать сокращенную информацию

Поиск в DSpace


Просмотр

Моя учетная запись