dc.contributor.author |
Коротєєва, Ю. Ю. |
|
dc.date.accessioned |
2023-04-21T09:45:12Z |
|
dc.date.available |
2023-04-21T09:45:12Z |
|
dc.date.issued |
2021 |
|
dc.identifier.udk |
https://reposit.uni-sport.edu.ua/handle/787878787/4480 |
|
dc.description |
Коротєєва, Ю. Ю. Покращення фізичної підготовки спортсменів-юнаків на основі корекції раціону харчування : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістра: за спеціальністю 091 Біологія, освітньою програмою «Спортивна дієтологія» / Ю. Ю. Коротєєва. ─ Київ : НУФВСУ, 2021. ─ 102 с. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
Для оптимального харчування спортсменів високої спортивної майстерності потрібно харчуватися 4 і більше щодня. Кількість перекушування має становити 3-4 рази. Важливо щодня регулярно їсти одночасно, якнайбільше скоротити випадки нерегулярного харчування. При виборі їжі керуватися основними критеріями, такими як смакові якості, енергетична вартість, складові продукту, кількість вітамінів і мінералів, щоб продукти були натуральними, продукти відповідали б специфіці виду спорту. Для збереження здоров'я та підвищення спортивних результатів спортсмени повинні споживати достатню кількість рідин до тренування та під час її та після неї під час відновлення. У складі рідин має бути більша кількість спеціалізованих спортивних напоїв. Фактичне харчування має бути раціональним та збалансованим. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
uk_UA |
dc.publisher |
НУФВСУ |
uk_UA |
dc.subject |
харчування спортсменів |
uk_UA |
dc.subject |
раціон харчування |
uk_UA |
dc.subject |
юнаки |
uk_UA |
dc.subject |
фізична підготовка |
uk_UA |
dc.title |
Покращення фізичної підготовки спортсменів-юнаків на основі корекції раціону харчування |
uk_UA |
dc.type |
Master's degree |
uk_UA |