Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Дворядко, А. | |
dc.date.accessioned | 2025-02-27T11:54:08Z | |
dc.date.available | 2025-02-27T11:54:08Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.description | Дворядко, А. Особливості нутритивного забезпечення спортсменів з цукровим діабетом : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістра: за спеціальністю 091 Біологія, освітньою програмою «Спортивна дієтологія» / Ангеліна Дворядко. ─ Київ : НУФВСУ, 2023. ─ 53 с. | uk_UA |
dc.description.abstract | Для осіб, які займаються як оздоровчим фітнесом, так і спортом вищих досягнень, найбільш раціональним вважається переважно вуглеводно - білковий характер раціону. При заняттях усіма видами спортивного навантаження, особливо тривалих, потреба у вуглеводах, переважно легкозасвоюваних моно- та дисахаридах, є підвищеною. Втім, для певної категорії спортсменів, засвоєння спожитих мономерних вуглеводів стає іноді питанням «життя та смерті». Мова йде про осіб, які страждають на цукровий діабет. Відповідно, у комплексній терапії і підтримання оптимального функціонального стану таких осіб мають бути задіяними усі можливі методи, які здатні без побічних ефектів полегшити складне завдання корекції рівня глюкози у плазмі крові. Одними з таких раціональних підходів є регулярні заняття спортом та корекція глікемії за допомогою спеціального харчування. Поєднаний позитивний вплив регулярних тренувань та дієтотерапії у осіб з цукровим діабетом сприяє належній компенсації вуглеводного обміну. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | НУФВСУ | uk_UA |
dc.subject | цукровий діабет | uk_UA |
dc.subject | нутритивне забезпечення | uk_UA |
dc.subject | харчування спортсменів | uk_UA |
dc.subject | корекція глікемії за допомогою харчування | uk_UA |
dc.title | Особливості нутритивного забезпечення спортсменів з цукровим діабетом | uk_UA |
dc.type | Master's degree | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://reposit.uni-sport.edu.ua/handle/787878787/5894 |