Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Мазур, Є. Р. | |
dc.date.accessioned | 2023-04-25T07:41:15Z | |
dc.date.available | 2023-04-25T07:41:15Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.udk | https://reposit.uni-sport.edu.ua/handle/787878787/4494 | |
dc.description | Мазур, Є. Р. Вплив незбалансованого харчування на ризик виникнення тріади жінок спортсменок у юних гімнасток : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістра: за спеціальністю 091 Біологія, освітньою програмою «Спортивна дієтологія» / Єлизавета Русланівна Мазур. ─ Київ : НУФВСУ, 2021. ─ 53 с. | uk_UA |
dc.description.abstract | Юні гімнастки особливо схильні до розвитку тріади спортсменки через особливості цього естетичного виду спорту і вимог, що він накладає на спортсменку. Однак, і наслідки розвитку тріади для молодого ростучого організму є вельми серйозними. Дефіцит енергії і поживних речовин і спричинений ним дефіцит маси тіла зумовлює гормональні порушення, що ведуть до аменореї та зниження мінеральної щільності кісткової тканини (остеопорозу), наслідом чого є схильність до стресових переломів. Такий патологічний стан має довгострокові наслідки для організму спортсменки, так як розвиваєиться у період формування та статевого дозрівання, коли гормональний баланс і метаболізм досить чутливі до негативних зовнішніх впливів. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | НУФВСУ | uk_UA |
dc.subject | незбалансоване харчування | uk_UA |
dc.subject | жіночий спорт | uk_UA |
dc.subject | харчові розлади | uk_UA |
dc.subject | порушення ОМЦ | uk_UA |
dc.subject | художня гімнастика | uk_UA |
dc.subject | юні спортсмени | uk_UA |
dc.subject | тріада жінок | uk_UA |
dc.title | Вплив незбалансованого харчування на ризик виникнення тріади жінок спортсменок у юних гімнасток | uk_UA |
dc.type | Master's degree | uk_UA |