dc.contributor.author |
Мазур, Є. Р. |
|
dc.date.accessioned |
2023-04-25T07:41:15Z |
|
dc.date.available |
2023-04-25T07:41:15Z |
|
dc.date.issued |
2021 |
|
dc.identifier.udk |
https://reposit.uni-sport.edu.ua/handle/787878787/4494 |
|
dc.description |
Мазур, Є. Р. Вплив незбалансованого харчування на ризик виникнення тріади жінок спортсменок у юних гімнасток : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістра: за спеціальністю 091 Біологія, освітньою програмою «Спортивна дієтологія» / Єлизавета Русланівна Мазур. ─ Київ : НУФВСУ, 2021. ─ 53 с. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
Юні гімнастки особливо схильні до розвитку тріади спортсменки через особливості цього естетичного виду спорту і вимог, що він накладає на спортсменку. Однак, і наслідки розвитку тріади для молодого ростучого організму є вельми серйозними. Дефіцит енергії і поживних речовин і спричинений ним дефіцит маси тіла зумовлює гормональні порушення, що ведуть до аменореї та зниження мінеральної щільності кісткової тканини (остеопорозу), наслідом чого є схильність до стресових переломів. Такий патологічний стан має довгострокові наслідки для організму спортсменки, так як розвиваєиться у період формування та статевого дозрівання, коли гормональний баланс і метаболізм досить чутливі до негативних зовнішніх впливів. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
uk_UA |
dc.publisher |
НУФВСУ |
uk_UA |
dc.subject |
незбалансоване харчування |
uk_UA |
dc.subject |
жіночий спорт |
uk_UA |
dc.subject |
харчові розлади |
uk_UA |
dc.subject |
порушення ОМЦ |
uk_UA |
dc.subject |
художня гімнастика |
uk_UA |
dc.subject |
юні спортсмени |
uk_UA |
dc.subject |
тріада жінок |
uk_UA |
dc.title |
Вплив незбалансованого харчування на ризик виникнення тріади жінок спортсменок у юних гімнасток |
uk_UA |
dc.type |
Master's degree |
uk_UA |