Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Денискін, А. В. | |
dc.date.accessioned | 2023-04-21T09:13:34Z | |
dc.date.available | 2023-04-21T09:13:34Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.udk | https://reposit.uni-sport.edu.ua/handle/787878787/4479 | |
dc.description | Денискін, А. В. Ефективність застосування рослинного протеїну у спортсменів вегетаріанців : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістра: за спеціальністю 091 Біологія, освітньою програмою «Спортивна дієтологія» / А. В. Денискін. ─ Київ : НУФВСУ, 2021. ─ 55 с. | uk_UA |
dc.description.abstract | Вегетаріанські дієти відрізняються низкою переваг щодо підтримки і покращання стану здоров’я спортсменів за рахунок модуляції окислювального стресу, викликаного фізичними вправами, зниження інтенсивності запальних процесів, включаючи протизапальні та реакції імунологічного характеру, а також поліпшення серцево-судинної функції тощо. Спортсмени, які харчуються рослинними продуктами без додавання в раціон продуктів тваринного походження, відрізняються від своїх всеїдних колег нижчим рівнем концентрації фосфокреатину всередині скелетних м'язів, що може вплинути на максимальну і надмаксимальну продуктивність фізичних вправ. Оскільки вихідна концентрація креатину в м'язах нижча, вегетаріанці, ймовірно, будуть мати нижчий приріст м’язової продуктивності при виконанні фізичних вправ, які залежать від системи аденозинтрифосфат/фосфокреатин. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | НУФВСУ | uk_UA |
dc.subject | рослинний протеїн | uk_UA |
dc.subject | спортсмени-вегетаріанці | uk_UA |
dc.subject | білки | uk_UA |
dc.subject | харчування спортсменів | uk_UA |
dc.title | Ефективність застосування рослинного протеїну у спортсменів-вегетаріанців | uk_UA |
dc.type | Master's degree | uk_UA |