Ефективність застосування рослинного протеїну у спортсменів-вегетаріанців

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Денискін, А. В.
dc.date.accessioned 2023-04-21T09:13:34Z
dc.date.available 2023-04-21T09:13:34Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.udk https://reposit.uni-sport.edu.ua/handle/787878787/4479
dc.description Денискін, А. В. Ефективність застосування рослинного протеїну у спортсменів вегетаріанців : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістра: за спеціальністю 091 Біологія, освітньою програмою «Спортивна дієтологія» / А. В. Денискін. ─ Київ : НУФВСУ, 2021. ─ 55 с. uk_UA
dc.description.abstract Вегетаріанські дієти відрізняються низкою переваг щодо підтримки і покращання стану здоров’я спортсменів за рахунок модуляції окислювального стресу, викликаного фізичними вправами, зниження інтенсивності запальних процесів, включаючи протизапальні та реакції імунологічного характеру, а також поліпшення серцево-судинної функції тощо. Спортсмени, які харчуються рослинними продуктами без додавання в раціон продуктів тваринного походження, відрізняються від своїх всеїдних колег нижчим рівнем концентрації фосфокреатину всередині скелетних м'язів, що може вплинути на максимальну і надмаксимальну продуктивність фізичних вправ. Оскільки вихідна концентрація креатину в м'язах нижча, вегетаріанці, ймовірно, будуть мати нижчий приріст м’язової продуктивності при виконанні фізичних вправ, які залежать від системи аденозинтрифосфат/фосфокреатин. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher НУФВСУ uk_UA
dc.subject рослинний протеїн uk_UA
dc.subject спортсмени-вегетаріанці uk_UA
dc.subject білки uk_UA
dc.subject харчування спортсменів uk_UA
dc.title Ефективність застосування рослинного протеїну у спортсменів-вегетаріанців uk_UA
dc.type Master's degree uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу