dc.description.abstract |
Вегетаріанські дієти відрізняються низкою переваг щодо підтримки і покращання стану здоров’я спортсменів за рахунок модуляції окислювального стресу, викликаного фізичними вправами, зниження інтенсивності запальних процесів, включаючи протизапальні та реакції імунологічного характеру, а також поліпшення серцево-судинної функції тощо. Спортсмени, які харчуються рослинними продуктами без додавання в раціон продуктів тваринного походження, відрізняються від своїх всеїдних колег нижчим рівнем концентрації фосфокреатину всередині скелетних м'язів, що може вплинути на максимальну і надмаксимальну продуктивність фізичних вправ. Оскільки вихідна концентрація креатину в м'язах нижча, вегетаріанці, ймовірно, будуть мати нижчий приріст м’язової продуктивності при виконанні фізичних вправ, які залежать від системи аденозинтрифосфат/фосфокреатин. |
uk_UA |