Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Горлушко, О. О. | |
dc.date.accessioned | 2023-04-17T11:55:41Z | |
dc.date.available | 2023-04-17T11:55:41Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.udk | https://reposit.uni-sport.edu.ua/handle/787878787/4475 | |
dc.description | Горлушко, О. О. Значення збалансованого харчування в закладах загальної середньої освіти як складової фізичного розвитку учнів відповідно до їх вікових особливостей підготовленості : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістра: за спеціальністю 091 Біологія, освітньою програмою «Спортивна дієтологія» / О. О. Горлушко. ─ Київ : НУФВСУ, 2021. ─ 68 с. | uk_UA |
dc.description.abstract | Аналіз сучасної літератури щодо питання відповідності харчування учнів загальноосвітніх шкіл гігієнічним нормам і рівню фізичного розвитку показав, що у час сформувався відхід традиційних принципів харчування російських школярів. Тому саме школи є життєво важливим середовищем, використовуючи яке можна впливати на процес раціонального харчування і формувати у школярів правильні навички та стереотипи. Організоване шкільне харчування регламентується санітарними правилами та нормами, і тому значною мірою задовольняє принципи раціонального харчування. Гаряче харчування учнів під час перебування у школі є однією з основних умов підтримки їхнього здоров'я та здатності до ефективного навчання. Правильна організація шкільного харчування сприяє зміцненню здоров’я населення, і зокрема дітей, оскільки вони більшу частину часу проводять у школі. Тому харчування одна із важливих чинників, визначальних здоров'я підростаючого покоління. Повноцінне та збалансоване харчування сприяє профілактиці захворювань, підвищенню працездатності та успішності, створює умови для їх адаптації до сучасного життя. Харчування є одним із провідних факторів фізичного розвитку, формування антропометричних особливостей у дитячому та підлітковому віці. Недостатнє забезпечення організму школярів основними харчовими та біологічно активними речовинами, а також недостатність, незбалансованість харчування та одноманітність продуктів негативно впливають на фізичний розвиток, призводять до зниження опірності організму та розвитку різних захворювань. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | НУФВСУ | uk_UA |
dc.subject | збалансоване харчування | uk_UA |
dc.subject | фізичний розвиток | uk_UA |
dc.subject | середній шкільний вік | uk_UA |
dc.subject | заклади освіти | uk_UA |
dc.title | Значення збалансованого харчування в закладах загальної середньої освіти як складової фізичного розвитку учнів відповідно до їх вікових особливостей | uk_UA |
dc.type | Master's degree | uk_UA |