Кафедра туризму: Recent submissions

  • Лук'янова Л.; Бабушко С.; Баніт О. (Рочник україно-словацький. Slovakia-Ukraine: European Institute of Further Education, 2019)
    В статті розглядається коучинг як інноваційна та ефективна технологія особистісного і професіонального розвитку персоналу. Виокремлено та проаналізовано три типові види коучингу, що використовуються у вітчизняній практиці: ...
  • Babushko Svitlana; Solovei Liudmyla (EUROPEJSKIE STUDIA HUMANISTYCZNE, 2019)
    Неформальна освіта дорослих стрімко розвивається у різних проявах. У статті розглянуто численні її організаційні форми в Україні, де неформальну освіту офіційно було визнано лише у 2017 р. у Законі України «Про освіту». ...
  • Бабушко С. Р. (Концептуальні засади розвитку освіти дорослих: світовий досвід, українські реалії і перспективи: зб. наук. статей, 2018)
    У статті проаналізовано досвід європейських країн з валідації результатів неформальної освіти дорослих; визначено доцільність використання саме європейського терміну "ВНФІО" для підтвердження результатів такої освіти; ...
  • Бабушко С. Р.; Попович С. І. (Регіональна політика: історія, політико-правові засади, ахітектура, урбаністика: матеріали ІV Міжнар. наук.-практ. конф., (23 листопада 2018 р., м. Київ, КНУБА), 2018)
    У статті проаналізовано використання ІКТ у споживанні туристичного продукту, яке компанія Google назвала "цифровою подорожжю"; розглянуто її 3 етапи: до подорожі; під час подорожі; після подорожі; розкрито особливості ...
  • Бабушко С. Р.; Попович С. І. (Управлінські науки в сучасному світі: зб. матеріалів V Міжнар. наук.-практ. конф. (22-23 листопада 2018 р., м. Київ), 2018)
    У статті розкрито особливості використання нових технологій у туристичному бізнесі, зокрема віртуальної (VR ) та доповненої (AR) реальностей; здійснено дефініційний аналіз терміносполук; описано найбільш вдалий досвід та ...
  • Бабушко С. Р. (Вісник Черкаського університету, 2013)
    В статті досліджується корпоративне навчання персоналу індустрії гостинності. В сьогоденних ринкових умовах ресторани та готелі не можуть бути конкурентними без підвищення кваліфікації свої працівників. Ефективний засіб ...
  • Бабушко Світлана; Попович Сергій (Туризм та курорти: досвід Ізраїлю для України, 2018-04-23)
    У доповіді розкрито досвід Ізраїлю у галузі сільського зеленого туризму. На прикладі відомих ізраїльських товариств, громад, організацій проаналізовано позитивні напрацювання та виявлено прогресивні ідеї, що можуть бути ...
  • Бабушко С. Р. (Краєзнавство, 2013)
    В статті розглядається питання вивчення студентами пенсійного віку туристичного краєзнавства, аналізується діяльність факультету туристичного краєзнавства Київського університету третього покоління, що діє в Інституті ...
  • Бабушко С. Р. (Гуманітарний вісник ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет ім. Г. Сковороди», 2013)
    У статті розглядаються питання професійного розвитку фахівців як одного із шляхів формування довершеної особистості засобами трьох освітніх систем: формальної, неформальної та інформальної. Проаналізовано терміни та їх ...
  • Бабушко С. Р. (Человек и образование, 2013)
    В статье рассматриваются особенности профессионального развития персонала в современных условиях. Проанализирован имеющий место сдвиг от обучения работников к их учению. Представлено графическое изображение сущности ...
  • Бабушко С. Р. (Професійне становлення особистості, 2013)
    В статті розкривається сутність поняття «організація, що самонавчається», аналізується відповідність російськомовного та англомовного термінів, пропонується новий україномовний термін. Автор також виокремлює структурні ...
  • Бабушко С. Р. (Професійне становлення особистості, 2013)
    В статті проаналізовано внутрішні рушійні сили, що обумовлюють зміни у професійному розвитку працівників туристичної індустрії. Автором графічно представлено переваги усвідомлення та реалізації професійного розвитку з боку ...
  • Бабушко С. Р. (Освітня політика держави: філософія, методологія, практика, 2014)
    У статті висвітлюється питання професійного розвитку працівників з позицій неперервної фахової освіти. Автор аналізує зміст поняття та його структурні елементи у минулому та сьогоденні на прикладі індустрії гостинності. ...
  • Бабушко С. Р. (Педагогика высшей школы и профессионального образования, 2012-09)
    Только подготовленный персонал туристических предприятий, вовлеченный в непрерывное профессиональное образование, может обеспечить высококачественное обслуживание. В статье рассматриваются традиционные и новые учебные ...
  • Бабушко С. Р. (Гуманітарний вісник ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет ім. Григорія Сковороди», 2013)
    В статті здійснено ретроспективний аналіз форм професійного розвитку фахівців від доісторичних часів до сучасності. З‘ясовано, що різноманітні форми навчання працівників дозволяли їм професійно розвиватися на будь-якому ...
  • Бабушко С. Р. (Современные проблемы и перспективы развития педагогики и психологии, 2013-09-30)
    В современных условиях возрастает необходимость не только научить персонал индустрии гостеприимства эффективно предоставлять услуги, но и постоянно повышать уровень своего профессионального мастерства. В статье проанализированы ...
  • Бабушко С. Р. (Гуманітарний вісник ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет ім. Г. Сковороди», 2013)
    В статті розглядаються рушійні сили як дихотомія «зовнішнього та внутрішнього». Автором детально проаналізовано зовнішні фактори впливу на професійний розвиток фахівців сфери туризму та запропонована їх класифікація.
  • Бабушко С. Р. (Освіта дорослих: теорія, досвід, перспективи, 2013)
    У статті зроблено огляд зарубіжних наукових джерел щодо доцільності виокремлення додаткової освітньої системи – напівформальної освіти та аналізується відповідна термінологія. Автор здійснює порівняльний аналіз точок зору ...
  • Бабушко С. Р. (Вища освіта України у контексті інтеграції до європейського освітнього простору, 2012)
    В статті розглядаються питання оптимального вибору форм і методів внутрішньофірмового навчання працівників готельного бізнесу. Аналізуються сутнісні характеристики понять «форма» та «метод» навчання, їх різні класифікації. ...
  • Бабушко С. Р. (Вісник Черкаського університету, 2013)
    В статті досліджується корпоративне навчання персоналу індустрії гостинності. В сьогоденних ринкових умовах ресторани та готелі не можуть бути конкурентними без підвищення кваліфікації своїх працівників. Ефективний засіб ...