Лексико-семантичне освоєння новітніх англізмів в сучасній українській мові - Коробова І.О. (Вісник КНЛУ. Сер. Філологія), 2019)
У статті досліджено новітні запозичення англомовного походження в сучасній українській мові й визначено основні тенденції в поповненні її словникового складу в умовах глобалізації. З’ясовано мовні та позамовні чинники, що сприяють активному проникненню англізмів в українську мову. Основну увагу зосереджено на систематизації способів лексико-семантичного освоєння новітніх англізмів у сучасній українській мові. Названо основні етапи, які долає іншомовна лексика, пристосовуючись до фонетичної та граматичної специфіки української мови. Виділено найрепрезентативніші лексико-семантичні групи новітньої лексики англомовного походження в сучасній українській мові. Схарактеризовано їх за сферами вживання в українськомовному просторі. Проаналізовано структуру новітніх складноскорочених англізмів.
Коробова І.О. Лексико-семантичне освоєння новітніх англізмів в сучасній українській мові / І. О. Коробова // Вісник КНЛУ. – 2019. – Т. 22, № 1. – С. 109 – 122. (Сер. Філологія)
Keywords: англомовні запозичення; новітній англізм; сфера вживання; етапи освоєння