Оцінка емоційної стійкості як критерій психічної готовності юних дзюдоїстів до змагань - Гринь О. Р.; Шматко Я. (Актуальні проблеми психолого-педагогічного супроводу та розвитку суб’єктів спортивної діяльності : матеріали II Всеукраїнської наукової електронної конференції, 2019)
Значна кількість досліджень, присвячених емоційній стійкості в психології спорту є цілком зрозумілою, адже більшість проблем, що виникають в спортивній діяльності пов'язана з індивідуально психологічними властивостями людини, з недостатньою здатністю протидіяти стресогенним впливам професійного середовища, що спричиняють виникнення несприятливих психічних станів, тривожність, емоційну напруженість, невпевненість та потребують уміння виявляти емоційну стабільність та стійкість. Результати досліджень свідчать про те, що емоційна стійкість спортсмена пов’язана з комплексом властивостей його особистості і вказують на існування стійкої залежності між властивостями особистості та проявом психічної надійності та емоційної стійкості в різних видах спорту.
Гринь, О. Оцінка емоційної стійкісті як критерій психічної готовності юних дзюдоїстів до змагань / О. Гринь, Я. Шматко // Актуальні проблеми психолого-педагогічного супроводу та розвитку суб’єктів спортивної діяльності : матеріали II Всеукраїнської наукової електронної конференції (м. Київ, 22 жовтня 2019 р.). – Київ, 2019. – С. 20-22.
Keywords: психологія спорту; психічна готовність; емоційна стійкість; юні спортсмени; дзюдо