Дослідження впливу надвенного лазерного опромінення крові на показники функціонального стану організму висококваліфікованих спортсменів - Ракович Б. В. (НУФВСУ, 2021)
Мета роботи. Визначити можливість застосування методики надвенного лазерного опромінення крові як засобу відновлення виходячи з його дії на фізіологічні показники організму спортсменів. Завдання роботи: 1. Провести теоретичний аналіз та узагальнити дані спеціальної літератури відносно ефективності інформативних показників адаптаційних змін метаболізму, на фізичну працездатність і процеси відновлення спортсменів. 2. Обгрунтувати вибір біохімічних і фізіологічних методів які використовуються для діагностики екстремальних станів спортсменів. 3. Дослідити ефективність використання в практиці спорту методу надвенного лазерного опромінення крові (НЛОК).
Ракович Б. В. Дослідження впливу надвенного лазерного опромінення крові на показники функціонального стану організму висококваліфікованих спортсменів : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістра: спец. 091 «Біологія», освітньою програмою «Фізіологія рухової активності» / Богдана Володимирівна Ракович. ─ Київ, НУФВСУ, 2021. ─ 81 с.
Keywords: фізіологія рухової активності; метод надвенного лазерного опромінення крові (НЛОК); засоби відновлення і стимуляції; триатлон; висококваліфіковані спортсмени