Ефективність використання спортсменами препарату «Алактон» - Лупеха, О. О. (НУФВСУ, 2021)
Встановлено, що на підготовчому етапі спеціально-підготовчого періоду в організмі кваліфікованих борців спостерігається певне недовідновлення та кумуляція стомлення. Для дослідження нами був обраний спеціально-підготовчий етап підготовчого періоду, адже найбільшу увагу у цей проміжок підготовки у боротьбі надають не лише вдосконаленню тактико-технічних дій, а й розвитку спеціальної працездатності, яка має провідне значення у структурі фізичної підготовленості борців та є основою результативного виступу в змаганнях. Курсове використання «Алактону» протягом «ударного» мікроциклу на спеціально-підготовчому етапі підготовчого періоду в організмі кваліфікованих борців було виявлено ряд позитивних змін, які слід враховувати під час планування відновлювальних заходів.
Лупеха, О. О. Ефективність використання спортсменами препарату «Алактон» : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістра: за спеціальністю 091 Біологія, освітньою програмою «Фізіологія рухової активності» / О. О. Лупеха. ─ Київ : НУФВСУ, 2021. ─ 82 с.
Keywords: алактон; греко-римська боротьба; відновлювальні процеси; перекисне окиснення ліпідів; біологічно активні добавки