Організаційні засади розвитку футболу в адаптивному спорті - Булавінець Владислав; Гончаренко Євген (Спорт та сучасне суспільство, 2018)
Одним із найпопулярніших і доступних видів спорту в усьому світі є футбол. На відміну від численних видів спорту, представлених у програмах Паралімпійських чи Дефлімпійських ігор, футбол не потребує спеціального інвентаря, громіздкого та дорогоцінного обладнання. Популярність футболу у світі, успішна міжнародна діяльність ФІФА та континентальних федерацій сприяли стрімкому розвитку футболу в структурі адаптивного спорту. У наукових доробках фахівців визначено історичні, організаційні аспекти розвитку адаптивного спорту в структурі міжнародного спортивного руху. Проаналізвано діяльність МПК як керівного органу у параліймпійському спорті. Водночас нам не вдалося знайти достатню кількість досліджень з організаційних питань розвитку футболу в адаптивному спорті. Стрімка популяризація та складна багаторівнева організаційно-управлінська структура обумовлюють необхідність і визначають актуальність наукових досліджень у зазначеному напрямі.
Булавінець Владислав Організаційні засади розвитку футболу в адаптивному спорті / Владислав Булавінець, Євген Гончаренко // Спорт та сучасне суспільство : матеріали XI Міжнародної наукової інтернет-конференції (29 березня 2018 р.). - К., 2018. - С. 204-209.
Keywords: адаптивний спорт; футбол; Паралімпійські ігри