Особливості прояву моторної асиметрії в тенісі - Гончарова Н. М.; Шутова С. Є.; Прокопенко А. О. (Молодь та олімпійський рух, 2021)
Багато спеціалістів визнають, що тенісисти характеризуються вищим ступенем асиметрії верхніх кінцівок у порівнянні зі спортсменами, які займаються іншими видами спорту. Наслідки розвитку моторної асиметрії можуть негативно впливати на спортивнотехнічні результати та спричинити травми. За даними науковців, стійка схильність до володіння тією чи іншою кінцівкою формується вже у 7–9 років, що співпадає з початком занять тенісом. Тому, дуже важливо визначати на основі інформативних тестів та враховувати моторну асиметрію тенісистів ще в дитячі роки з метою першочергового уникнення негативного впливу моторної асиметрії на стан опорно-рухового апарату та підвищення ефективності тренувальної та змагальної діяльності.
Гончарова Н. М. Особливості прояву моторної асиметрії в тенісі / Н. М. Гончарова, С. Є. Шутова, А. О. Прокопенко // Молодь та олімпійський рух : зб. тез доповідей ХІV Міжнародної конф-ї молодих вчених, [Інтернет], 19 травня 2021. - Київ: НУФВСУ, 2021. - С. 161-162.
Keywords: моторна асиметрія; теніс; спортсмени