Теоретико-методологічні засади вивчення проблеми подолання стресу спортсменами за допомогою копінг-стратегій - Петровська Т.; Арнаутова Л. (Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, 2018)
В статті розглянуті та проаналізовані теоретичні та методологічні аспекти вивчення стратегій подолання стресу спортсменами. Особистісні копінг-ресурси, які використовує окремий спортсмен у когнітивній, мотиваційній, емоційній та поведінковій сфері, утворюють цілісний механізм індивідуальної копінг-стратегії.
Петровська Т. Теоретико-методологічні засади вивчення проблеми подолання стресу спортсменами за допомогою копінг-стратегій / Т. Петровська, Л. Арнаутова // Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова : збірник наукових праць / ред. Г. М. Арзютов ; МОНМСУ, НПУ ім. М. П. Драгоманова. – Київ : Видавництво НПУ ім. М. П. Драгоманова, 2018. – Вип. 3(97). – С. 81-86. – (Науково-педагогічні проблеми фізичної культури (Фізична культура і спорт) ; Серія 15).
Keywords: психологія спорту; стресостійкість; копінг-стратегія