Швидкісно-силова підготовка кваліфікованих легкоатлетів-спринтерів протягом року на етапі підготовки до вищих досягнень - Кулєш С. Ю. (НУФВСУ, 2023)
Мета роботи – удосконалення тренувального процесу кваліфікованих легкоатлетів-спринтерів на основі вивчення закономірностей взаємозв'язку між динамікою стану спортсмена і об’ємом тренувальних навантажень швидкісно-силової спрямованості на різних етапах річного циклу підготовки. Завдання дослідження: 1. Вивчити структуру планування та зміст тренувальних засобів швидкісно-силової спрямованості кваліфікованих бігунів на короткі дистанції у річному циклі на основі літературних даних. 2. Вивчити динаміку швидкісно-силової підготовленості легкоатлетів-спринтерів високої кваліфікації у річному тренувальному циклі. 3. Виявити раціональне співвідношення засобів швидкісно-силової підготовки бігунів на короткі дистанції у річному тренувальному циклі. 4. Розробити практичні рекомендації щодо раціональної побудови тренувального процесу бігунів на короткі дистанції у річному циклі. Об'єкт дослідження. Процес швидкісно-силової підготовки кваліфікованих бігунів на короткі дистанції протягом року на етапі підготовки до вищих досягнень. Предмет дослідження. Структура планування, зміст швидкісно-силової підготовки кваліфікованих легкоатлетів-спринтерів в річному тренувальному циклі.
Кулєш С. Ю. Швидкісно-силова підготовка кваліфікованих легкоатлетів-спринтерів протягом року на етапі підготовки до вищих досягнень : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістра: спец. 017 «Фізична культура і спорт», освітньою програмою «Система підготовки спортсменів у легкій атлетиці» / Станіслав Юрійович Кулєш. – Київ; НУФВСУ, 2023. – 75 с.
Keywords: швидкісно-силова підготовка; кваліфіковані спортсмени; спринт; етап підготовки до вищих досягнень