Особливості функціональних порушень опорно-рухового апарату дітей старшого дошкільного віку на сучасному етапі - Футорний Сергій; Носова Наталія; Коломієць Тетяна (Науковий часопис НПУ імені М. П. Драгоманова, 2017)
У роботі представлена систематизована інформація щодо функціональних порушень опорно-рухового апарату у дітей старшого дошкільного віку. Дані літературних джерел свідчать, що за останнє десятиліття істотно збільшилася кількість дітей, що мають різні відхилення в стані здоров'я. Результати численних досліджень свідчать про значне поширення функціональних відхилень з боку опорно-рухового апарату серед дітей старшого дошкільного віку. Недостатня ефективність оздоровчих заходів при порушеннях постави людини багатьма дослідниками пояснюється недостатньою розробленістю технологій оцінки її стану. Все вищезазначене розглядається нами як підстава для розробки технології вимірювання та аналізу рівня стану біогеометричного профілю постави дітей 5-6 років у фронтальній і у сагітальній площинах. Надалі при інтеграції даної технології в процес фізичної реабілітації дітей 5-6 років з функціональними порушеннями опорно-рухового апарату можна буде реалізувати наступні умови: змістовно-цільові; організаційно-процесуальні; інформаційно-методичні.
Особенности функциональных нарушений опорно-двигательного аппарата детей старшего дошкольного возраста на современном этапе
The features of functional disorders For musculoskeletal system of the senior preschool age children at the present stage
Футорний Сергій Особливості функціональних порушень опорно-рухового апарату дітей старшого дошкільного віку на сучасному етапі / Сергій Футорний, Наталія Носова, Тетяна Коломієць // Науковий часопис НПУ імені М. П. Драгоманова. - 2017. - Вип. 8 (90). - С. 58-62.
Keywords: опорно-двигательный аппарат, дети старшего дошкольного возраста, осанка, стопа; опорно-руховий апарат; діти старшого дошкільного віку; постава; стопа