Побудова тренувального процесу штовхальників ядра в річному циклі на етапі максимальної реалізації індивідуальних можливостей - Коноваленко Еріка Ернестівна (НУФВСУ, 2024)
Мета дослідження – удосконалення тренувального процесу штовхальників ядра в річному циклі на етапі максимальної реалізації індивідуальних можливостей, шляхом визначення ефективного співвідношення засобів тренування. Завдання: 1. Вивчити основи побудови тренувального процесу штовхальників ядра в річному циклі підготовки на етапі максимальної реалізації індивідуальних можливостей, на основі аналізу даних науково-методичної літератури. 2. Виявити варіанти структури річної підготовки штовхальників ядра на етапі максимальної реалізації індивідуальних можливостей. 3. Визначити обсяги та співвідношення основних засобів тренування штовхальників ядра в річному циклі на етапі максимальної реалізації індивідуальних можливостей. Об'єкт дослідження. Тренувальний процес штовхальників ядра на етапі максимальної реалізації індивідуальних можливостей. Предмет дослідження. Побудова тренувального процесу штовхальників ядра в річному циклі на етапі максимальної реалізації індивідуальних можливостей. Методи дослідження. Для вирішення поставлених завдань використовувалися такі методи: аналіз науково-методичної літератури, вивчення і узагальнення досвіду передової спортивної практики (опитування тренерів, аналіз щоденників і матеріалів підготовки спортсменів), педагогічні спостереження, аналіз відеоматеріалів виступів спортсменів на змаганнях і методи математичної статистики.
Коноваленко, Е. Е. Побудова тренувального процесу штовхальників ядра в річному циклі на етапі максимальної реалізації індивідуальних можливостей : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістра: спец. 017 «Фізична культура і спорт», освітньою програмою «Система підготовки спортсменів у легкій атлетиці» / Еріка Ернестівна Коноваленко. – Київ; НУФВСУ, 2024. – 60 с.
Keywords: етап максимальної реалізації індивідуальних можливостей; побудова тренувального процесу; штовхання ядра; висококваліфіковані спортсмени