Підтримка фізичної підготовленості баскетболістів групи базової підготовки у спортивно-оздоровчому таборі із використанням різновекторних засобів фітнесу - Лесик С. О. (НУФВСУ, 2023)
Відповідно до визначених нормативними документами орієнтовних планів-графіків річних циклів для груп базової підготовки дитячо-юнацьких шкіл структура розробленого нами базового мезоциклу включила 56 робочих годин. Розроблена і запропонована до практичного впровадження структура 28-денного базового мезоциклу для організації роботи у спортивно-оздоровчому таборі. Варто зазначити, що, структуру авторського мезоциклу склали чотири мікроцикли різного цільового спрямування: один втягуючий мікроцикл, два ударних мікроцикли, один відновний мікроцикл. Спираючись на рекомендації провідних фахівців у напрямі формування фізичної підготовленості баскетболістів, а також аналізуючи здобутки практичної адаптації фітнес-технологій в системі спортивної підготовки юних спортсменів для вирішення поставлених мети і завдань кожного мікроциклу нами були розроблені комплекси фізичних вправ різної спрямованості. Для виконання завдань загальної фізичної підготовки нами були розроблені комплекси фізичних вправ на основі методу інтервальних вправ – блок інтервальне тренування. У даний блок ввійшли комплекси фізичних вправ із використанням сучасних фітнес-технологій за допомогою петель TRX, балансиру, балансборду й скакалки.
Лесик, С. О. Підтримка фізичної підготовленості баскетболістів групи базової підготовки у спортивно-оздоровчому таборі із використанням різновекторних засобів фітнесу : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістра: за спеціальністю 017 Фізична культура і спорт, освітньою програмою «Фітнес та рекреація» / Степан Олегович Лесик. ─ Київ : НУФВСУ, 2023. ─ 66 с.
Keywords: фізична підготовленість; баскетбол; спортивно-оздоровчий табір; фітнес