Стресові ситуації кваліфікованих гандболісток в процесі спортивної діяльності: авторське свідотство на науковий твір - Петровська Т. В.; Арнаутова Л. В.; Ганага О. Ю. (Український інститут інтелектуальної власності, 2022)
Представлено результати опитування кваліфікованих гандболісток стосовно їх суб'єктивного сприйняття ситуацій, які зустрічаються на протязі спортивної діяльності, як стресові. Спортсменкам пропонувалось описати стресові ситуації, враховуючи весь досвід спортивної діяльності. Опис ситуацій спортсменками дає підстави стверджувати, що на всіх періодах спортивної діяльності спортсменки сприймають ситуації як стресові, які переважно відносяться до соціально-емоційного стресу, що полягає у взаєминах з тренером та іншими спортсменами, рефлексії власних помилок, переживаннях унаслідок зауважень, критики тренера та спортсменок по команді тощо, надмірного тиску та мотивації.
Петровська Т., Арнаутова Л., Ганага О. Авторське свідотство на науковий твір: "Стресові ситуації кваліфікованих гандболісток в процесі спортивної діяльності" / Т. Петровська, Л. Арнаутова, О. Ганага // Український інститут інтелектуальної власності. - 2022. - Березень - 8c.
Keywords: стрес; стресові ситуації; кваліфіковані гандболістки; спортивна діяльність; навчання; тренування; змагання