Гендерні особливості прояву факторів ризику серцево-судинних захворювань у чоловіків і жінок зрілого віку - Круцевич Т.; Іванік О. (Спортивний вісник Придніпров'я, 2019)
Хвороби серця стоять на першому місці серед причин смертності в Україні, випереджаючи навіть рак. Такого високого показника – 68% – немає в жодній розвиненій країні світу, а в Європі і Америці ці цифри на порядок нижче. Основні причини, за якими інфаркти та інсульти почали «досягати» українців в 35-40 років, – неправильне харчування, малорухливий спосіб життя, стреси і шкідливі звички. Серцево-судинні захворювання (ССЗ) є основною причиною смерті в усьому світі: ні з якоїсь іншої причини щорічно не вмирає стільки людей, скільки від ССЗ. За оцінками, в 2016 році від ССЗ померло 17,9 мільйони чоловік, що склало 31% всіх випадків смерті в світі. 85% цих смертей сталося в результаті серцевого нападу та інсульту .
Круцевич, Т. Гендерні особливості прояву факторів ризику серцево-судинних захворювань у чоловіків і жінок зрілого віку / Т. Круцевич, О. Іванік // Спортивний вісник Придніпров'я. ─ 2019. ─ № 3. ─ С. 110-117.
Keywords: гендерні особливості; зрілий вік; серцево-судинні захворювання