Формування мотивації до занять руховою активністю дітей середнього шкільного віку під час карантину COVID-19 - Пилипенко, А. О. (НУФВСУ, 2022)
У сучасних умовах державними пріоритетами фізичного виховання дітей та молоді, є зміцнення здоров’я, виховання відповідних мотиваційних і поведінкових характеристик, активної соціальної орієнтації на здоровий спосіб життя. Основними принципами зміни у системі фізичного виховання повинні бути розробки і реалізація ефективного дидактичного наповнення її змісту у закладах середньої освіти, збільшення рухової активності школярів, підвищення ефективності навчального процесу з фізичного виховання. Свідоме і добровільне підвищення своєї фізичної підготовленості індивідуумом пов’язане з мотивацією, на яку впливає безліч факторів, як позитивних, так і негативних. За результатами дослідження середньостатистичні значення показників фізичного розвитку обстежених школярів середнього шкільного віку знаходились у межах статево-вікової норми, що прийнята для даного регіону. Середньостатистичні показники обстежених дітей середнього шкільного віку відповідали статево-віковим даним, що представлені у спеціальній літературі.
Пилипенко, А. О. Формування мотивації до занять руховою активністю дітей середнього шкільного віку під час карантину COVID-19 : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістра : за спеціальністю 017 Фізична культура і спорт, освітньою програмою «Фізичне виховання» / А. О. Пилипенко. ─ Київ : НУФВСУ, 2022. ─ 66 с.
Keywords: COVID-19; карантин; мотивація до занять фізичною культурою; рухова активність; середній шкільний вік