Компоненти витривалості в структурі функціональної підготовленості кваліфікованих спортсменів в спортивному танці - Соронович Ігор; Пілевська Весла; Дяченко Андрій; Футуйма Олександр (Вісник Прикарпатського університету. Фізичне виховання, 2012)
Представлено якісний і кількісний аналіз показників, які відображають зміст основних компонентів функціональної підготовленості танцюристів із урахуванням прояву витривалості танцюристів, що дозволило виділити основні фактори функціональної підготовленості. Ці фактори інтерпретовані з урахуванням структури змагальної діяльності та структури реактивних властивостей кардіореспіраторної системи танцюристів. Показано, що основними компонентами функціональної підготовленості танцюристів є швидкість розгортання реакції кардіореспіраторної системи, рухливість реакції КРС в умовах змінних режимів роботи, стійкість КРС до зростаючих ацидемічних зрушень. The quality and quantitative analysis of indexes that represent maintenance of basic components of functional preparedness of dancers with taking into account of display of endurance of dancers is presented, that allowed to distinguish the basic factors of functional preparedness. These factors are interpreted taking into account the structure of contention activity and structure of reactive properties of the Cardiorespiratory system of dancers. It is shown that the basic components of functional preparedness of dancers is speed of development of reaction.
Компоненти витривалості в структурі функціональної підготовленості кваліфікованих спортсменів в спортивному танці / І. Соронович, В. Пілевська, А. Дяченко, О. Фойтума //Вісник Прикарпатського університету. Фізичне виховання. – 2012. – № 15. – С. 142–150.
Keywords: спортивний танець; функціональна підготовленість; реактивні властивості кардіореспіраторної системи