Wellness туризм у світі: сучасний стан і перспективи розвитку - Бабушко, С. Р.; Маньковська, Р. В.; Попович, С. І. (Der Stand der Entwicklung von Wissenschaft und Technik im XXI Jahrhunderts: Wirtschaft, Management und Marketing, Tourismus, Bildung, Psychologie, Geographie, Philologie, Geschichte, Kunstgeschichte : Monografische Reihe «Europäische Wissenschaft», 2023)
У монографії розглянуто поняття wellness туризму в контексті індустрії оздоровлення; проаналізовано кількісні показники розвитку цього виду туризму. З'ясовано, що після COVID-19 люди почали уважніше, бліьш відповідально і свідомо ставитися до свого здоров'я, що позитивно впливає на розвиток велнес туризму. Виокремлено та охарактеризовано провідні тенденції на ринку велнес туризму: швидке відновлення після пандемії у порівнянні з іншими сегментами туризму,позитивний вплив на туристичні дестинації (розширення асортименту послуг, розвиток супутніх підприємств та бізнесу, виникнення нових форматів підприємств, пом’якшення негативного впливу туризму на дестинацію та її ресурси, збільшення фінансових надходжень до місцевих бюджетів, зменшення сезонності впливу. Визначено позитивні результати велнес туризму та їх вплив на економічні та соціальні аспекти розвитку туристичної дестинації та життя членів її громади.
Бабушко, С. Р. Wellness туризм у світі: сучасний стан і перспективи розвитку / С. Р. Бабушко, Р. В. Маньковська, С. І. Попович // Der Stand der Entwicklung von Wissenschaft und Technik im XXI Jahrhunderts: Wirtschaft, Management und Marketing, Tourismus, Bildung, Psychologie, Geographie, Philologie, Geschichte, Kunstgeschichte : Monografische Reihe «Europäische Wissenschaft». Buch 22. Teil 2. ─ Karlsruhe, Germany: SWORLD, 2023. ─ C. 89-99. DOI: 10.30890/2709-2313.2023-22-02-024
Keywords: wellness туризм; COVID-19; ринок; витрати