Особливості самосприйняття фізичного розвитку та фізичної підготовленості китайських студентів - Лю Сіньтун (НУФВСУ, 2024)
Однією з головних рушійних сил прогресу в будь-якій галузі людської діяльності є інтеграція здобутого світового досвіду. В умовах реформування освітньої системи України зростає важливість аналізу та вивчення тенденцій розвитку освітніх процесів за кордоном. Сучасне інформаційне суспільство створило сприятливі умови для відкритого діалогу, обміну досвідом та ідеями між країнами та народами. Це повністю стосується також системи фізичного виховання, яка потребує оптимізації й певної модернізації в багатьох країнах, щоб надати фізичній культурі особистості провідну роль як важливого чинника здорового способу життя, профілактики захворювань, підвищення фізичної підготовленості та створення умов для гармонійного розвитку людини. Водночас багатогранний розвиток особистості досягається не лише через фізичне виховання. Завдання соціального розвитку особистості неможливо реалізувати повною мірою без органічного поєднання фізичного виховання з іншими видами виховної діяльності. Отже, фізичне виховання вважається сучасною педагогічною та психологічною наукою особливим видом діяльності, що сприяє розвитку фізичних, моральних, інтелектуальних та психологічних якостей і пов'язане з формуванням цілісної, гармонійної особистості та її здоров’я.
Лю Сіньтун. Особливості самосприйняття фізичного розвитку та фізичної підготовленості китайських студентів: кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістра за спеціальністю 017 Фізична культура і спорт, освітньою програмою «Фізичне виховання» / Лю Сіньтун. – Київ: НУФВСУ, 2024. – 63 с.
Keywords: самосприйняття; самооцінка; фізична підготовленість; китайські студенти; фізичне виховання