Аналіз програм підготовки висококваліфікованих більярдистів до головних змагань року - Нагорна Вікторія; Митько Артур (Перспективи, проблеми та наявні здобутки розвитку фізичної культури і спорту в Україні, 2018)
Дослідження спрямоване на удосконалення змісту програми підготовки висококваліфікованих більярдистів національної збірної з пулу. Зміст програм підготовки більярдистів до головних змагань року складається, в основному, з показників планування тренувального навантаження техніко-тактичної підготовленості без урахування диференційованого підходу до розвитку фізичних якостей висококваліфікованих спортсменів. Зростання показників тривалості та величини стато-динамічних навантажень в змагальній діяльності висококваліфікованих більярдистів, обумовлює необхідність інтенсифікації процесу підготовки спортсменів за рахунок спеціальної фізичної підготовки.
Нагорна В. О. Аналіз програм підготовки висококваліфікованих більярдистів до головних змагань року / В. О. Нагорна, А. О. Митько // Перспективи, проблеми та наявні здобутки розвитку фізичної культури і спорту в Україні: матер. І Всеукр. електр. конф. «COLOR OF SCIENCE [Інтернет], 29-30 січня 2018 р. - Вінниця: Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського, 2018. - С. 133-137.
Keywords: аналіз; підготовка; висококваліфіковані більярдисти; змагання