Управління сферою фізичної культури і спорту в умовах воєнних загроз та зовнішніх викликів - Кондрашевський Д. А. (НУФВСУ, 2023)
Актуальність. Початок повномасштабної війни між Росією та Україною 24 лютого 2022 р. став повною несподіванкою для більшості простих українців, які не готові були до цього ні морально, ні психологічно, ні матеріально, ані фізично і фізіологічно. Утворення незалежної України відкрило широкі можливості для реформування більшості соціальних сфер, що на початку нового історичного періоду суверенного розвитку країни стали розглядати як один із гарантів збереження та зростання інтелектуального потенціалу особистості і, отже, суверенітету держави. Фізична культура та спорт – одна з найважливіших сфер життєдіяльності суспільства, де фізична культура – це складова загальної культури суспільства, що спрямована на зміцнення здоров’я, розвиток фізичних, морально вольових та інтелектуальних здібностей людини з метою гармонійного формування її особистості, а спорт є органічною частиною фізичної культури і особливою сферою виявлення та уніфікованого порівняння досягнень людей у певних видах фізичних вправ, технічної, інтелектуальної та іншої діяльності» (згідно зі статтею 1 Закону України «Про фізичну культуру та види спорту»). Мета реформ у сфері фізичної культури – створення умов підвищення рівня фізичного здоров'я осіб, які займаються фізичною культурою та спортом, використання раціональної фізичної активності, що сприяє підвищенню їх життєвого тонусу, формуванню мотивації до ведення здорового життя і самовдосконалення
Кондрашевський, Д. А. Управління сферою фізичної культури і спорту в умовах воєнних загроз та зовнішніх викликів : кваліфікаційна робота на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магістра: спец. 017 «Фізична культура і спорт», освітньою програмою «Менеджмент у спорті» / Д. А. Кондрашевський. - Київ: НУФВСУ, 2023. – 76 с.
Keywords: управління сферою фізичної культури і спорту; система управління сферою фізичної культури і спорту; умови військового стану; зовнішні виклики