Вплив незбалансованого харчування на ризик виникнення тріади жінок спортсменок у юних гімнасток

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Мазур, Є. Р.
dc.date.accessioned 2023-04-25T07:41:15Z
dc.date.available 2023-04-25T07:41:15Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.udk https://reposit.uni-sport.edu.ua/handle/787878787/4494
dc.description Мазур, Є. Р. Вплив незбалансованого харчування на ризик виникнення тріади жінок спортсменок у юних гімнасток : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістра: за спеціальністю 091 Біологія, освітньою програмою «Спортивна дієтологія» / Єлизавета Русланівна Мазур. ─ Київ : НУФВСУ, 2021. ─ 53 с. uk_UA
dc.description.abstract Юні гімнастки особливо схильні до розвитку тріади спортсменки через особливості цього естетичного виду спорту і вимог, що він накладає на спортсменку. Однак, і наслідки розвитку тріади для молодого ростучого організму є вельми серйозними. Дефіцит енергії і поживних речовин і спричинений ним дефіцит маси тіла зумовлює гормональні порушення, що ведуть до аменореї та зниження мінеральної щільності кісткової тканини (остеопорозу), наслідом чого є схильність до стресових переломів. Такий патологічний стан має довгострокові наслідки для організму спортсменки, так як розвиваєиться у період формування та статевого дозрівання, коли гормональний баланс і метаболізм досить чутливі до негативних зовнішніх впливів. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher НУФВСУ uk_UA
dc.subject незбалансоване харчування uk_UA
dc.subject жіночий спорт uk_UA
dc.subject харчові розлади uk_UA
dc.subject порушення ОМЦ uk_UA
dc.subject художня гімнастика uk_UA
dc.subject юні спортсмени uk_UA
dc.subject тріада жінок uk_UA
dc.title Вплив незбалансованого харчування на ризик виникнення тріади жінок спортсменок у юних гімнасток uk_UA
dc.type Master's degree uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу